Dne 3. září 2024 se na ZŠ Dvorská v Blansku uskutečnil speciální projektový den věnovaný sportu. Žáci 2. až 9. ročníku měli jedinečnou příležitost setkat se s profesionály z různých sportovních odvětví, kteří jim představili své sporty a ukázali, co všechno obnáší. Na akci nechyběli fotbalisté, basketbalisté, boxeři, zástupci aerobiku, ale také zástupci méně tradičních sportů, jako je esport. V této pestré nabídce se však jedním z hlavních taháků stali hokejisté z klubu HC Rytíři Blansko.

Hokejová elita v akci
Mezi sportovci, kteří dorazili na akci, byli i významní hokejisté a trenéři spjatí s blanenským klubem. Na místě nechyběli hráči jako Martin Dvořáček, Michal Zouhar, Ondřej Vychodil a Jakub Demovič, kteří jsou nejen vzory na ledě, ale i žáky této školy. Pod vedením zkušeného trenéra Jakuba Čejky a šéftrenéra klubu Pavla Tesaře měli žáci možnost nahlédnout do tajů ledního hokeje. Výjimečnou událost podpořila také návštěva Filipa Krále, hokejisty NHL a blanenského odchovance, který se přišel podělit o své zkušenosti z profesionálního hokejového světa.

Zblízka k výstroji a dovednostem
Děti z různých ročníků se měly možnost seznámit s hokejovou výstrojí, kterou jim hráči podrobně představili. Každý si mohl vyzkoušet, jaké to je obléct hokejovou helmu, rukavice nebo se blíže podívat na hokejku. Představení hokeje jako sportu neprobíhalo jen formou teorie – hokejisté vyprávěli o tom, co znamená tvrdý trénink, týmová spolupráce a jaká je cesta mladého sportovce až na nejvyšší úroveň.

Filip Král, který se v NHL stal vzorem pro mnoho mladých hráčů, motivoval děti svým příběhem o tom, jak hokej formoval jeho život. Jeho slova o tom, jak začínal na místních ledových plochách v Blansku a kde je dnes, byla inspirací nejen pro malé hokejové nadšence, ale i pro děti, které třeba teprve hledají svůj sport.

Sportovní den plný nadšení
Projektový den na ZŠ Dvorská byl velkým úspěchem. Děti byly nadšené z možnosti poznat různé sporty na vlastní kůži a hlavně si vyzkoušet, co obnáší být hokejistou. Akce ukázala, jak důležité je představovat sport jako formu zábavy, disciplíny a zdravého životního stylu. Díky zapojení místních hokejistů i hvězdy NHL Filipa Krále měl hokej na této akci zvláštní místo, které zaujalo nejen ty, kteří již hokej hrají, ale i nováčky.

ZŠ Dvorská ukázala, že projektové dny zaměřené na sport mohou inspirovat mladé generace k pohybu a zdravému životnímu stylu. Pro HC Rytíři Blansko to byla příležitost přilákat nové talenty a ukázat, že hokej je nejen sport, ale i cesta k přátelství, disciplíně a týmovému duchu.

Share This