Společné soustředění dorostu Technika Hockey Brno a Rytířů Blansko: Příprava na novou sezónu plná energie a nadšení

V Blansku se ve dnech 12. až 16. srpna 2024 konalo společné soustředění dorosteneckých týmů Technika Hockey Brno a Rytířů Blansko. Toto soustředění bylo dalším krokem v přípravě na nadcházející sezónu, kterou oba týmy odehrají jako jeden celek. Účastnilo se jej 45 nadějných hokejistů kategorie U17, přičemž někteří adepti pocházeli kromě brněnských a blanenských z různých koutů Moravy, Čech i Slovenska.

Soustředění probíhalo v Blansku, přičemž hlavním centrem byl místní zimní stadion. Hokejisté zde měli možnost nejen zdokonalit své dovednosti na ledě, ale také posílit týmovou soudržnost a připravit se na náročné zápasy, které je v nadcházející sezóně čekají.

Kromě tréninků na ledě využili hráči i další sportoviště v Blansku, včetně fotbalového hřiště a aquaparku. Každý den byl plný různorodých aktivit, od kondičních cvičení přes taktické přípravy až po regeneraci v bazénech aquaparku. Trenéři, asistenti a dokonce i hráč NHL Filip Král, který se na soustředění podílel jako trenér a skill kouč, se postarali o to, aby mladí hráči měli zajištěnou kvalitní přípravu na všech frontách.

Vyvrcholením soustředění byly dva přípravné zápasy, ve kterých si nově sestavený tým poměřil síly s vídeňským týmem Wien Capitals a SK Prostějov.

Trenéři a vedení klubu byli s průběhem soustředění více než spokojeni. „Bylo skvělé vidět, jak se kluci sehrávají a zlepšují. Každý den přinášel nové výzvy, ale také nové úspěchy. Atmosféra byla pozitivní a už teď je jasné, že se můžeme těšit na výbornou sezónu,“ uvedl hlavní trenér Jan Korotvička. Podařilo se nám kluky stmelit a kluci z Brna i Blanska fungují jako jeden organismus, ve kterém je velký týmový duch dodal asistent a vedoucí družstva Karel Tuháček.

Mladí hokejisté odjížděli ze soustředění nadšení a plní očekávání z blížící se sezóny. Spojení dvou týmů se ukázalo jako skvělý krok a už nyní je zřejmé, že Technika Hockey Brno a Rytíři Blansko budou v nadcházející sezóně představovat silné a dobře sehrané soupeře ve svých soutěžích.

Nový tým se těší na výzvy, které přinese nová sezóna, a fanoušci se mohou těšit na atraktivní hokej plný nasazení a týmového ducha.

Share This