Ve středu 26. června jsme měli tu čest navštívit Základní školu TGM v Blansku a uspořádat besedu o hokeji. Tato akce byla obzvláště významná, protože do této školy chodí někteří naši hráči, což přidalo celé akci osobní rozměr.

Spolu s námi se besedy zúčastnil i odchovanec blanenského hokeje, Filip Král, který svou přítomností udělal dětem velkou radost. Akce se zúčastnilo přibližně 120 dětí, které si s nadšením přišly poslechnout naše prezentace a poznat hokej zblízka.

Na začátku jsme dětem představili náš hokejový klub, jeho historii, úspěchy a plány do budoucna. Poté se představili i naši hráči, kteří do školy chodí, a povyprávěli dětem o svých zážitcích a zkušenostech z hokejových tréninků a zápasů.

Filip Král se stal hlavním středem pozornosti, když začala část besedy věnovaná otázkám a odpovědím. Děti měly spoustu dotazů na Filipa i na naše další hráče a hráčku. Ptaly se na začátky jejich kariéry, oblíbené momenty na ledě, ale i na to, jak zvládají školu a sport dohromady. Filip ochotně odpovídal a přidal i několik vtipných historek ze své kariéry.

Na závěr besedy jsme dětem umožnili prohlédnout si součásti hokejové výstroje. Děti si mohly vyzkoušet, jak těžké jsou hokejové rukavice, jak se nasazuje helma a co vše musí mít hokejista na sobě, aby byl na ledě v bezpečí. Vrcholem celé akce byla možnost zastřílet si na hokejovou branku, což se setkalo s velkým nadšením.

Beseda byla velmi povedená a podle úsměvů na tvářích dětí lze soudit, že jsme je dokázali zaujmout a inspirovat. Doufáme, že mezi nimi najdeme několik budoucích hokejových talentů, kteří se jednou stanou součástí našeho týmu.

Děkujeme ZŠ TGM Blansko za pozvání a skvělou atmosféru, kterou pro nás připravili. Těšíme se na další setkání a pokračování naší spolupráce.

     

    Share This