V pondělí 15. 1. 2024 se konala na zimním stadionu v Blansku náborová akce Pojď hrát hokej. Akce se zúčastnilo a do projektu zaregistrovalo celkem 19 dětí ve věkovém rozmezí od 3 do 8 let. Letos byla v Blansku pořádána tato akce pod dohledem kamer a fotoaparátů.

Vše začalo v 16.30 krátkou prezentací našeho klubu a shlédnutím krátkého videa od Českého hokeje. Prezentaci zakončil Jiří Šlégr, který potěšil celý klub a hlavně děti svojí přítomnosti. Po prezentaci se děti s rodiči přesunuli do šatny, kde děti nazuly brusle o oblékly náborový dres. Poté už se spoustu malých Pastrňáků, Hertlů, Nečasů a Jágrů přesunulo na led, kde pro ně byl připravený program. Některé děti si vyzkoušely první krůčky na ledě a jiné už se s jistotou proháněly překážkovou dráhou. Všichni si vyzkoušely i střelbu na malé hokejové branky, zaházely si na basketbalové koše a také si zahrály honičku.

Největší překvapení pro ně však byla účast maskota Českého hokeje na ledové ploše. Děti si s lvíčkem Ťukem zahrály na vláček a společně s ním a Jirkou Šlégrem si vyzkoušely i jak se slaví goool. Během toho, co si děti užívaly zábavu na ledě, rodiče prováděli registraci svých ratolestí do projektu. Při této registraci obdrželi dárek pro své zaregistrované děti od Českého hokeje. Akce byla zakončena společnou fotografií na ledě a společným odchodem do šatny. Dětem se akce moc líbila a k vidění byl ne jeden krásný dětský úsměv.

Další krůčky těchto malých nadějí povedou na školičku bruslení v našem klubu a všichni už se na to moc těší. Akce Pojď hrát hokej se v Blansku náramně podařila a spokojenost byla cítit z řad všech účastníků.

Share This